Week Chronisch Zieken 7 t/m 13 november 2014

Opening Week Chronisch Zieken live te volgen via internet
De Nationale Zorgvernieuwingsdag op 10 november is de officiële opening van de Week Chronisch Zieken. Er is die dag speciale aandacht voor innovatie van revalidatie in de thuissituatie. Deskundigen presenteren hun tips, ideeën en plannen. Deze presentaties zullen via het internet live te volgen zijn. Reserveer vast ruimte in uw agenda vanaf 11.30 uur. De link wordt in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt.

Afsluiting Week met DenkAnders Debat
Het DenkAnders Debat is er voor jongeren die hun dromen waar willen maken. Je kunt luisteren, meedenken en meepraten over onderwerpen die jou bezighouden: je school, je stage, je werk, je financiën… het komt allemaal voorbij. Je stelt vragen aan werkgevers en je deelt ideeën en ervaringen met andere jongeren. Het resultaat is dat je borrelend van energie en met een rugzak vol ideeën (en wellicht visitekaartjes) naar huis gaat! Vaak kun je een opleiding in je eigen tempo volgen. Maar tijdens de stage krijg je te maken met andere mensen, andere regels en een andere manier van werken. Dan kan een beperking je flink in de weg zitten. Vertel je dat bij aanvang van de stage of tijdens je sollicitatie? Welke begeleiding heb je nodig om je stage of baan succesvol te maken? Kan de opleiding of het bedrijf je begeleiden? Donderdag 13 november organiseert Stichting Hoezo Anders, Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam en PowerPlatform dit debat als mooie afsluiting van de Week Chronisch Zieken! Meer info op www.hoezoanders.nl.

Herhaalde oproep: Heeft u een tip of plan voor revalidatie thuis?
Heeft u ervaring met revalidatie thuis en heeft u een tip of idee dat hierbij helpt? Bijvoorbeeld een goede ervaring met een hulpmiddel dat de zelfredzaamheid vergroot? Of heeft u misschien een nieuwe, verrassende toepassing van een hulpmiddel ontdekt? Deel uw ervaring met anderen. Geef deze door aan ons zodat iedereen ervan kan profiteren. Heeft u een plan waar u steun bij nodig heeft? Laat ook dat ons weten, wellicht kunnen wij u verder helpen. De mensen met de beste tips, ideeën of projectplannen worden uitgenodigd om deze te presenteren tijdens de Zorgvernieuwingsdag, de opening van de Week Chronisch Zieken op 10 november 2014. Dit zal voor iedereen live te volgen zijn via het internet. Mail uw tip, idee of plan naar info@chronischziek.nl voor 1 oktober 2014. Alvast heel veel dank!

Nieuwe koers Fonds NutsOhra
Fonds NutsOhra slaat een nieuwe koers in met vier programma’s waarmee het de komende jaren verschil willen maken. Het fonds gaat zich richten op jongeren met een chronische ziekte, alleenstaande ouderen met één of meer beperkingen, kansarme gezinnen en mensen die langdurig lichamelijke of psychische hulp nodig hebben. Hebt u een projectidee dat ten goede komt aan één van deze doelgroepen? Of bent u nieuwsgierig naar deze nieuwe koers? Het fonds ontmoet u graag tijdens de Week Chronisch Zieken op 13 november 2014 in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Aanmelden kan via www.symposiumfondsnutsohra.nl.

Geen deadline aanmelden Week Chronisch Zieken
Heeft u een nieuwe dienst of activiteit, breng het voor het voetlicht. Meldt uw event en wij voegen het toe in onderstaande Weekprogramma. Er is geen deadline, maar hoe eerder u aanmeldt, des te meer aandacht uw event krijgt. Lees verder »

Weekprogramma 2014
Steeds meer mensen hebben te maken met een chronische beperking. Veel nieuwe wet- en regelgeving staat op stapel. Dit maakt dat vernieuwende ideeën hard nodig zijn. Innovatie is dan ook het thema van de Week Chronisch Zieken 2014. De week is van 7 t/m 13 november.

3 november
Hersenletselcongres, Ede

5 november
Bijeenkomst Longpunt Beverwijk

7 november
Jubileumcongres Whiplash Stichting Nederland
Mindfulness bij Diabetes, Den Haag

8 november
Beestachtige dag Dierenpark MeerZoo, Marknesse
Open huis FOKUS wonen, Utrecht

10 november Dag van de Mantelzorg
Zorgvernieuwingsdag, opening Week Chronisch Zieken
Verwendag voor mensen geraakt door kanker, Baarloo

11 november
Workshop Capoeira, Haarlem
5-jarig bestaan ZwemSamen, Purmerend
Nordic Walking clinic, Waalwijk
HME-MO Regiobijeenkomst Zuid, Nuenen
Open huis FOKUS Wonen Dordrecht
Open huis FOKUS Wonen, Enschede
Open huis FOKUS Wonen, Maastricht
Open huis FOKUS Wonen, Zwolle

12 november
Groepsles afvallen en conditie, Maasbree
Groepsles reuma en osteoporose, Maasbree
Groepsles ademhalingstechniek, Maasbree
Bewust worden door bewegen, Eindhoven
Mindfulness voor Mantelzorgers: Gezonde Zelfzorg, Arnhem
HME-MO Regiobijeenkomst Midden Nederland, Almere
HME-MO Regiobijeenkomst Noord, Oldeberkoop
Open huis FOKUS Wonen, Ede

13 november Nationale Verwendag
DenkAnders Debat, Rotterdam
Met wandelen kom je vooruit in je leven, Walking Limburg
Informatiebijeenkomst over vitiligo, Rijnstate Arnhem
Leuke middag platform gehandicapten, Veldhoven
Open huis FOKUS Wonen, Eindhoven
Symposium FondsNutsohra, Amsterdam
Zuid-Amerikaanse feestavond, GGNet Apeldoorn

14 november
Bekendmaking prijswinnaars kinderen met een erfelijke of aangeboren aandoening

Bron: www.chronischziek.nl

Volg ons: