PERSBERICHT DOORBRAAK IN LEGIONELLABESTRIJDING!

Introductie Legionella Safe Concept tijdens VSK

WIJK BIJ DUURSTEDE. Twee sterke systemen binden vanaf volgende week gezamenlijk de strijd aan tegen de meest gevreesde bacterie in waterleidingen: Legionella.

Het LegioFreeWater-systeem en de TA-Aqua+ zijn gepatenteerde innovaties die tijdens de VSK in Utrecht worden samengebracht in het Legionella Safe Concept. Deze bundeling van krachten zorgt niet alleen voor een optimaal veilig waterleidingsysteem, maar bovenal voor een chemicaliën-vrije oplossing. Legionellabestrijding zonder aanmaak van stoffen in het drinkwater …, over een doorbraak gesproken!

Jaarlijks overlijden circa 80 Nederlanders aan Legionellabesmetting. En dat is nog maar een schatting… . Wie denkt dat de problemen met deze bacterie in onze waterleidingen tot het verleden behoren, komt bedrogen uit. Menig bedrijf en instelling kampt ook vandaag nog met de overlast die Legionella veroorzaakt. Het aanbod aan “oplossingen” lijkt oneindig. Vaak betreffen het echter redelijk eenvoudige ad-hoc maatregelen. De problemen lijken verdwenen, maar komen na enkele maanden “gewoon” weer terug.

Thermische desinfectie
Legionellabestrijding is dan ook het terrein van specialisten. Zoals LegioFreeWater. Dit bedrijf ontwikkelde de “lint in de leiding-methode” om waterleidingsystemen thermisch te desinfecteren. Het systeem ontving in 2005 de Herman Wijffelsprijs Innovatieprijs. Sinds dit jaar hebben bedrijven die dit systeem installeren, recht op 44% Energie Investerings Aftrek. De thermische desinfectie zorgt namelijk voor een aanzienlijke energie- en waterbesparing (oplopend tot 98%). Inmiddels heeft het Kiwa op een aantal locaties waar het LegioFreeWater-systeem is geplaatst, haar Legionella Veilig Beheerd Waterverklaring afgegeven.

Absolute topper!
De TA-Aqua+ is door het Zweedse Tour & Andersson ontwikkeld. Deze gepatenteerde “gatekeeper” werkt op basis van Advanced Oxidation Technology (AOT). Deze techniek is doeltreffend, energiezuinig en zorgt voor een milieu-technisch duurzame oplossing. Het systeem werkt zowel in drinkwater als in water dat gerecirculeerd wordt, dus in koeltorens en luchtbehandelingssystemen. Blygold Nederland verkoopt sinds twee jaar met veel succes de TA-Aqua+ als entrybeveiliging. Het is een onderdeel van het Blygold Legionella Safe Concept.

Samen Sterk!
Het unieke van dit Blygold Legionella Safe Concept is dat beide technieken (TA-Aqua+ als Point of Entry en LegioFreeWater als Point of Use) elkaar optimaal aanvullen. Daarbij is gekeken naar een integraal systeem, dat voldoet aan de NEN 1006. Daarbij wordt de monitoring, spoeling en datalogging automatisch uitgevoerd en op afstand beheerd. De combinatie van systemen zorgt voor het beste resultaat én voor een zeer milieu-vriendelijke uitvoering. Bovendien bespaart het energie en zijn de operationele kosten bijzonder laag. Naar verwachting zal deze bundeling van krachten in het Blygold Legionella Safe Concept een flinke doorbraak opleveren in Legionellabestrijding. Het werd tijd… .

Bron: LFW.

Volg ons: