Nieuwe oxiderende biocide tot leven gebracht

Biologisch leven heeft in het water en in het bijzonder in koelsystemen de ideale omstandigheden om te groeien: de juiste temperatuur, een hoog gehalte aan voedingsstoffen en veel zonlicht. Maar biologisch leven en de daaruit voortvloeiende biofilm kunnen leiden tot enorme problemen in industriële watersystemen. De vermindering van de warmte-overdracht en zelfs een blokkering van het systeem kunnen optreden. Onder de biofilm wordt biologisch veroorzaakte corrosie in de hand gewerkt. En verder kan een niet goed behandeld watersysteem een bron van ziektes zijn. Daarom is een goede biologische controle van een watersysteem van vitaal belang. Biociden leveren goede prestaties in watersystemen en hebben bij het uitvloeien zeer weinig invloed op het milieu.

Ferrocid® 4601 is een nieuwe, snel reagerende en oxiderende biocide ontwikkeld door onze eigen R&D-afdeling. Het nieuwe product leidt tot betere resultaten in alkalische koelsystemen, vooral in vergelijking met natriumhypochloriet. Ferrocid ® 4601 is vrij van chloor en heeft een breed toepassingsgebied. Het wordt geproduceerd in onze gespecialiseerde productie-installaties die met succes zijn gecertificeerd volgens ISO 14001:2005 (Environmental management system).

Ferrocid® 4601 remt de microbiologische groei en elimineert de bestaande micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en algen. Het is ook actief in de bestrijding van de Legionella pneumophila bacterie die veteranenziekte (legionellose) veroorzaakt. Ferrocid® 4601 geeft zeer goede resultaten in systemen met een hoog risico op procesbesmetting.

Vergeleken met conventionele behandeling voor alkalische koelsystemen (natriumbromide met chloorgas, resp. bleekmiddel) is er geen noodzaak voor een duur mengstation (inclusief twee doseerpompen), maar slechts een enkele doseerpomp. Het toezicht kan eenvoudig worden verricht door halogeensensoren.

Over BKG Water Solutions

BKG Water Solutions is een divisie van BK Giulini GmbH, een ICL Performance Products-bedrijf dat profiteert van een lange traditie van chemische specialiteiten. BKG Water Solutions biedt oplossingen, chemicaliën en service voor allerlei soorten waterbehandeling. BKG Water Solutions beschikt over tientallen jaren ervaring in waterbehandeling en combineert innovatieve technologieën en diensten die verleend worden door hoogopgeleide ingenieurs. Dankzij intensief onderzoek en ontwikkeling, en onze eigen productie-faciliteiten, kunnen wij u een uitgebreid assortiment van producten en maatoplossingen bieden voor elk specifieke toepassingsgebied en u helpen de efficiëntie van uw waterprocessen te optimaliseren door de grootst mogelijke besparingen en lange termijn operationele betrouwbaarheid te bereiken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Bron: www.netherlandscorporatenews.com

Volg ons: