Legionella-doden in Diamante Beach Hotel in Calpe

In het Spaanse Calpe zijn drie Britse touristen in de leeftijd van 73 tot 78 jaar overleden na besmetting met de legionella-bacterie. Tien andere Britten en vier Spanjaarden zijn in een ziekenhuis opgenomen met de zogenoemde veteranenziekte. Allen verbleven in Diamante Beach Hotel in Calpe aan de Costa Blanca. Alle gasten hebben het hotel op last van de autoriteiten verlaten.

De legionella-bacterie ontwikkelt zich in stilstaand water en verspreidt zich onder meer via douches die langere tijd niet zijn gebruikt of waarvan het water niet voldoende wordt verhit. Ook via airconditioning kan de bacterie zich verspreiden. Vooral ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn er kwetsbaar voor. Tussen de twee en tien dagen na de besmetting treden de eerste symptomen op. Het gaat dan om hoge koorts, spierpijn en een droge hoest. De bacterie kan leiden tot de veteranenziekte, een soort longontsteking.

De autoriteiten hebben verschillende maatregelen getroffen om de uitbraak in te dammen, waaronder sluiting van het vier sterren hotel. Het hotel kreeg een hoge waardering, namelijk een 8.3, op de Nederlandse beoordelingssite Zoover, wat dus niet altijd iets hoeft te zeggen…

Bron: hotel.blog.nl