Filmpjes over digitale zorg

Patiëntenfederatie NPCF vindt de ontwikkeling van digitale zorg enorm belangrijk. Daarom hebben we een drietal filmpjes gemaakt waarin we iedereen bewust willen maken van de mogelijkheden van digitale zorg.

Het eerste filmpje ‘Is oma digitaler dan de dokter?’ gaat over het online consult. In zo’n 1,5 minuut wordt duidelijk gemaakt wat het is en waar het goed voor gebruikt kan worden:

Het tweede filmpje heet ‘Wat als de bank zou werken als de zorg?’ Wat als er net zo met uw financiële gegevens wordt omgegaan als met uw medische?

Het derde filmpje heet ‘Digitale vrouw zoekt dito dokter m/v’ en gaat over het (niet kunnen) maken van een online afspraak met uw arts.

Meer lezen?

Kijk dan eens naar de blogs die Loes Bierma, senior beleidsmedewerker bij patiëntenfederatie NPCF, hierover heeft geschreven. Ook hier mag u – met bronvermelding – naar verwijzen in uw communicatie.

http://www.digitalezorggids.nl/blog/digitale-vrouw-zoekt-dito-dokter-filmpje

Waarom digitale zorg?

Digitale Zorg is een nieuwe vorm van uitvoering en ondersteuning van gezondheidszorg. Door gebruik te maken van moderne middelen of middelen die al bestaan op een andere manier gebruiken, kan de patiënt meer actief betrokken worden bij:

  • het voorkomen van ziekte (preventie),
  • onderzoek,
  • behandeling,
  • en nazorg.

Het betekent niet alleen zich laten informeren (health 1.0), maar ook actief meedoen in nieuwe vormen van zorg (health 2.0). Er wordt gebruik gemaakt van zorg, die geen muren meer kent, maar georganiseerd is via het web.

Bron: www.npcf.nl

Volg ons: