Bloemenlegging Legionella monument

Burgemeester Goldschmeding heeft vandaag bloemen gelegd bij het Legionella monument in Bovenkarspel.

Het Holland Flowers Festival is na jaren weer teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke standplaats, de CNB-hallen in Bovenkarspel. De plek waar in 1999 legionella uitbrak; 32 mensen overleden aan de gevolgen van deze ziekte en ruim tweehonderd mensen werden ziek.

Ondanks dat Burgemeester Goldschmeding zeer verheugd is met de terugkeer van het Holland Flowers Festival (of Westfriese Flora zoals het destijds nog heette), vindt ze dat we de gebeurtenissen uit het verleden niet mogen vergeten. “Uit respect voor de slachtoffers en nabestaanden van de Legionella-ramp, vind ik het goed om hier toch nog bij stil te staan.” De burgemeester deed dit door namens de gemeente – zonder verdere genodigden- een bloemstuk te leggen bij het monument aan de Spoorsingel in Bovenkarspel.

Zowel Fred Bertrand, voorzitter van de Stichting Veteranenziekte, als (toekomstig) voorzitter Theo van Eijk van het Holland Flowers Festival gaven aan dit gebaar te waarderen. “Mijn voornemen is om dit elk jaar te doen,” aldus Marian Goldschmeding.

Bron: www.stedebroec.nl

Volg ons: