Belgen besmet met legionella in Spaans hotel

Aan de Spaanse Costa Blanca zijn 6 Vlaamse toeristen besmet geraakt met de legionellabacterie. Een van hen zou er erg aan toe zijn. Touroperatoren Jetair en Thomas Cook hebben het hotel waar ze verbleven tijdelijk uit hun aanbod geschrapt. De legionellabacterie veroorzaakt de veteranenziekte, een mogelijk dodelijke vorm van longontsteking.

De toeristen liepen de infectie op in het hotel “Diamante Beach” in Calpe. “Thomas Cook haalde het hotel dit jaar al twee keer voor enkele weken uit zijn aanbod en biedt het nu niet meer aan zijn klanten aan tot 31 augustus”, aldus woordvoerder Baptiste van Outryve.

Jetair heeft zijn klanten overgebracht naar een ander hotel en de klanten die er eerder verbleven, ingelicht over de besmetting. “Het hotel wordt zeker al tot Pasen uit ons aanbod geschrapt”, stelde woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

Het hotel in kwestie werd in februari van dit jaar al enkele dagen gesloten toen 3 bejaarde Britten overleden nadat ze er met de bacterie besmet waren geraakt. Het hotel is sinds de nieuwe uitbraak in de derde week van juni opnieuw gesloten.

Bron: www.dereactie.be