OM vervolgt bedrijven om legionella-uitbraak

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat twee bedrijven en zes personen vervolgen omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor de legionella-uitbraak in het Post CS-gebouw in Amsterdam in juli 2006. Dat maakte het OM donderdag bekend.

De uitbraak van legionella ontstond in de koeltoren van het gebouw. In totaal raakten 29 mensen besmet en overleden twee patiënten. De vervolgde bedrijven zijn de eigenaar en de beheerder van het Post CS-gebouw, de zes vervolgde personen werkten bij die bedrijven. Het OM legt de verdachten dood door schuld en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel ten laste.

Volgens het OM hadden de verdachten moeten en kunnen weten dat de koeltoren bij het Post CS-gebouw werd opgestart zonder de chemicaliën die noodzakelijk zijn om legionellagroei te voorkomen. De toren is ruim een maand zonder de chemicaliën in bedrijf geweest. Het OM spreekt van ‘roekeloos handelen’.

Op 15 augustus staan de verdachten eerst pro forma voor de rechter. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt daarna.

Bron: De Volkskrant.

Volg ons: