Veteranenziekte in Roermondse flat

ROERMOND. Een 85-jarige bewoner van een flatgebouw in Roermond is twee weken geleden overleden aan de veteranenziekte.

Een 71 jarige bewoner van hetzelfde gebouw is besmet met de ziekte, die wordt veroorzaakt door de legionellabacterie. Dat maakte een woordvoerder van de GGD gisteren bekend. Het overlijden van de man is niet eerder gemeld, omdat in Nederland wel vaker mensen doodgaan aan de veteranenziekte.

Pas toen deze week de besmetting van de medebewoner werd geconstateerd, ging de verdenking uit naar wooncomplex De Herenhof, legde de GGD uit. Over de bron of bronnen van de gesmetting tast de GGD nog volledig in het duister. Huisartsen zijn alert op signalen van longontsteking bij de bewoners.

Bron: NRC Handelsblad.