Twee nieuwe legionella-besmettingen in Amsterdam

AMSTERDAM – De legionella-uitbraak in Amsterdam heeft twee nieuwe slachtoffers gemaakt. Vrijdag en dinsdag hebben bij de GGD in de hoofdstad twee nieuwe patiënten zich gemeld. De bron van hun besmetting is dezelfde als de eerdere gevallen, aldus een woordvoerster van de GGD.

De twee nieuwe patiënten liggen in het ziekenhuis, maar liggen niet aan de beademing. De GGD weet niet hoe het met de andere besmette patiënten is. Vrijdag bleek nog een patiënt in kritieke toestand in het ziekenhuis te liggen.

Vorige week meldde de GGD dat de kans op nieuwe besmettingen klein was, want de meeste mensen werden zes tot zeven dagen na de besmetting ziek. De incubatietijd loopt op tot 20 dagen na besmetting. ‘Maar het cruciale punt is toch die eerste week, dan is er de grootste kans op ziek te worden’, aldus een woordvoerster van de GGD.

In totaal zijn 29 mensen besmet geraakt met legionella, onder wie 22 Amsterdammers. Een koeltoren van het oude postgebouw bij het Centraal Station in Amsterdam bleek na onderzoek de bron van de legionellabesmetting vorige week. De toren is 11 juli uit voorzorg gesloten. De besmetting heeft aan een persoon het leven gekost.

Bron: ANP.

Volg ons: