Legionella in Spijkenisse

In drie sporthallen in Spijkenisse is de legionellabacterie ontdekt.

De gemeente heeft de sportcomplexen direct gesloten. De zalen worden gebruikt door scholen en verenigingen. Zij zijn dinsdag door de gemeente ingelicht. Voor zover bekend zijn er geen mensen ziek geworden.

De ontdekking van de legionellabacterie werd gedaan tijdens een periodieke controle van de warmwaterleidingen. De komende dagen worden de leidingen chemisch gereinigd. De gemeente verwacht dat de sportzalen maandag 20 november weer open kunnen.

De legionellabacterie kan de veteranenziekte veroorzaken. De meeste mensen worden niet ziek na blootstelling aan de bacterie. Vooral ouderen, zware rokers en mensen met longaandoeningen lopen risico’s. Een besmetting met de bacterie kan met hoge koorts en longontsteking gepaard gaan en kan in bepaalde gevallen dodelijk zijn.

Bron: GPD.