Gezondheid bewoners legionella-buurt Utrecht onderzocht

 UTRECHT – De gemeente Utrecht stelt een gezondheidsonderzoek in onder de bewoners van ongeveer tweehonderd woningen aan de Amstelstraat en omgeving.

De GG&GD Utrecht begint eind november met het onderzoek. Dit meldde de stad woensdag. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan een verzoek van de bewoners, die meer inzicht willen hebben in hun gezondheidstoestand.

 De bewoners klagen al geruime tijd over vocht, schimmel en warmteproblemen in hun woningen. In de Amstelstraat werd afgelopen zomer legionella aangetroffen in het drinkwater. Niemand raakte besmet.

Het gezondheidsonderzoek richt zich niet op de eerder geconstateerde legionella, maar op de gezondheid van de bewoners en het binnenmilieu in hun huizen. In een latere, tweede fase zal ook gekeken worden naar eventuele oorzaken van gezondheisproblemen van bewoners in deze omgeving.

Als het mogelijk is, krijgen zowel de bewoners als de huiseigenaar BO-Ex een (gezondheids)advies. Het eerste deel van het onderzoek neemt ongeveer acht weken in beslag. De resultaten zijn naar verwachting in januari 2007 bekend. De tweede fase begint zo snel mogelijk daarna.

Bron: ANP.