’Legionellaramp nooit vergeten’

BOVENKARSPEL – Een drukbezochte plechtigheid was het niet in de bomentuin aan de Spoorsingel, wel een noodzakelijke volgens voorzitster Esther Huygen van de Stichting Veteranenziekte.

De herdenkingsbijeenkomst van de legionellaramp op de Westfriese Flora in Bovenkarspel werd donderdagochtend door slechts een handjevol betrokkenen bijgewoond. ,,Maar die stellen het wel heel erg op prijs dat dit gedaan wordt’’, aldus Huygen.

Zij memoreerde in haar toespraak de slachtoffers van de ramp in 1999, zij die aan de veteranenziekte overleden en de mensen die langdurig ziek werden of zelfs nog steeds zijn. En natuurlijk gingen haar gedachten uit naar de partners, familie en bekenden die dit van dichtbij meemaakten.

,,De ramp op de Flora is nu 16 jaar geleden, maar voor de betrokkenen iets dat niet vergeten kán en mág worden.’’ Tijdens de plechtigheid werd een minuut stilte in acht genomen. Burgemeester Marian Goldschmeding legde bloemen namens de gemeente Stede Broec.

Esther Huygen (geknield) en burgemeester Marian Goldschmeding van Stede Broec tijdens de bloemlegging. Foto Harrie Kusters

Bron: www.noordhollandsdagblad.nl