Legionella in drie sportzalen Hoorn

HOORN – In de douches van de sporthallen Grote Beer, Huesmolen en De Opgang is een legionellabacterie aangetroffen. Het gaat om een niet ziekmakende variant. Om te voorkomen dat de legionellabacteriën zich tot ziekmakende kunnen ontwikkelen, zijn de douches afgesloten en worden de leidingen thermisch gespoeld.

Naar verwachting kunnen de douches woensdag weer gebruikt worden.

‘De gemeente heeft automatische spoelinstallaties laten installeren. Een gespecialiseerd bedrijf doet het legionellabeheer en controleert regelmatig op onder andere temperaturen, spoeltijden, legionella-besmettingen en dergelijke’, stelt een woordvoerster.

‘Voordat deze installatie er was, werden er veel hogere waarden geconstateerd dan nu. Zo’n installatie is niet meteen een garantie dat legionella niet meer voorkomt. Je moet de installatie met de tijd steeds fijner inregelen en vervolgens weer testen. De resultaten zijn aanzienlijk verbeterd, maar we zijn nog niet bij het punt dat legionella niet meer voorkomt. Bij sporthal De Grote Beer zijn enkele aanpassingen gedaan die goed lijken te werken. Als blijkt dat die aanpassingen inderdaad legionella helpen voorkomen, dan zullen we dat ook bij de andere accommodaties toepassen’.

Bron: www.noordhollandsdagblad.nl

Volg ons: