2009

legionellacongres-2009-142Legionella Award voor Dick van der Kooij

Professor Dr. Ir. Dick van der Kooij, microbioloog bij KWR, Waterrecycle Research Instituut te Nieuwegein (voorheen KIWA) heeft de Legionella Award 2009 gekregen. Voorzitter Fred Bertrand reikte de onderscheiding uit aan het einde van het Legionella congres op 1 oktober te Amersfoort.

legionellacongres-2009-129Dick van der Kooij werkt al jaren aan onderzoek, kennisvermeerdering, kennisverspreiding en preventie op het gebied van onder meer Legionella. Hij geldt op het technische vlak als dé deskundige in Nederland. Vanaf de oprichting in 1999 is hij één van de adviseurs van Stichting Veteranenziekte.

Dick zijn reactie op het krijgen van de Award:
“Ik stel deze onderscheiding bijzonder op prijs. Als wetenschapper ga je niet voor bonussen, maar ga je voor het uiteindelijke effect van je werk. Wij doen dit werk met zijn allen en met heel veel plezier ten bate van de Nederlandse waterleidingbedrijven, maar vooral ook ten bate van elk mens”.

legionellacongres-2009-154De Award 2009 werd gesponsord door Holland Water Technology.

De eerste Legionella Award werd in 2004 uitgereikt aan Professor Dr. Peter Speelman. De tweede Legionella Award werd in 2006 uitgereikt aan de heer Will Scheffer.